Lax med saffranssås.

 
 
8 portioner.
 

1,6 kg laxsida med skinn
1 tsk salt
2 krm peppar

 

Fyllning:
500 g räkor med skal
100 g färskost, naturell
1 dl riven lagrad ost
2 msk hackad dill
1 tsk tomatpuré
1 krm cayennepeppar

 

Sås:
5 dl vatten
3 msk fiskfond
1 1/2 dl crème fraiche
2 tsk tomatpuré
0,5 g saffran
2 dl grädde
4 msk vetemjöl
1 tsk salt
3 msk hackad dill

 

Garnering:
kokt broccoli
fikon

 

Servering:
kokt potatis
spenatsallad

 

Sätt ugnen på 200°.


 Lägg fisken på ett ugns- säkert fat med bakplåtspapper. Salta och peppra. Skär ett snitt, men inte igenom, i mitten av fisken.


 Skala räkorna och grovhacka hälften. Blanda hacket med resten av ingredienserna till fyllningen. Lägg röran i fickan på fisken. Ställ in längst ner i ugnen ca 20 minuter eller till en innertemperatur på 56°.


 Blanda allt till såsen utom dillen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud 5 minuter. Tillsätt dillen.


 Garnera laxen med räkor och dill.


 Servera med såsen, kokt potatis, broccoli, färska fikon och spenatsallad.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0