Parmalindad fläskfilé med potatiskaka.
![](https://cdn1.cdnme.se/3938116/8-3/parmalindad-flaskfile-dryck-maya-samuelsson-recept-980x515-c1_5de35d6f9606ee444261acb4.jpg)
1 1/2 kg bakpotatis, skalad och tunt skuren
75 g smör
1/2 dl hönsbuljong
2 msk finhackad timjan
Salt och färskmalen svartpeppar
Parmalindad fläskfilé:
6 skivor parmaskinka
1 fläskfilé, ca 600 g
1 msk senap med honung
salt & svartpeppar
Vinterwaldorfsallad:
50 g grönkål, riven
2 stjälkar selleri, i skivor
1 päron, klyftat
1 äpple, klyftat
200 g röda vindruvor, halverade
50 g hasselnötter
50 g valnötter, halverade
1/4 dl grekisk yoghurt
3/4 dl crème fraiche
1 tsk florsocker
1/2 citron, saft och finrivet skal
salt & svartpeppar
Smält smöret, lägg i buljong och kryddor. Låt stå kvar på värmen.
Lägg bakplåtspapper i en form, 23X23 cm, pensla med smöret och lägg på ett lager tunt skivade potatisskivor så de överlappar varandra.
Pensla på smör, krydda lätt. Lägg på ytterligare ett lager potatis.
Fortsätt så tills potatisen är slut, cirka tio lager.
Täck formen med folie och grädda på 200° i 40 minuter.
Ta av folien och grädda i 20 minuter till.
Putsa filén, pensla med senap, salta och peppra och vira in i parmaskinka.
Stek i 200° i ugnen till innertemperatur på 65°.
Blanda yoghurt, creme fraiche, florsocker och citronsaft.
Krydda med salt och peppar.
Vänd ner med ingredienserna till salladen.
Skär potatisen i bitar, fläskfilén i skivor och servera med salladen.