Äppelrutor med kokos.

 
 
Receptet är glutenfritt.
 
3–4 äpplen
2 tsk citronsaft
5 ägg
3 dl strösocker
¾ dl maizena majsstärkelse
2 msk potatismjöl
2 dl kokosflingor
2½ tsk bakpulver
½ dl rapsolja
 
 
Garnering:
½ dl florsocker
äppelklyftor
 
 
Ugn:225°
 
 
Börja med att skala, kärna ur och skära äpplena i klyftor. Droppa lite citronsaft över så att de inte mörknar.
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda maizena, potatismjöl, kokos och bakpulver. Tillsätt blandningen och oljan i äggsmeten, rör smeten slät.
 

Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Fördela äppelskivorna i smeten.

 

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.  Låt den svalna.

 

 Servering: Skär kakan i rutor, pudra över lite florsocker och garnera med tunna äppelklyftor.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0