Citronpotatissallad.
Passar utmärkt till fisk.
Hälften av citrondressingen används som sås.
6 portioner.
Färskpotatissallad:
ca 1 kg färskpotatis
1 knippe salladslök
1 knippe rädisor
150 g sockerärter
1 gurka
1/2 dl grovt hackad dill
Citrondressing:
2 citroner, rivet skal + saft från 1
1 dl olivolja
1 dl majonnäs
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk honung
Koka potatisen med skalet på i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
Vispa ingredienserna till citrondressingen.
Ansa och skiva salladslök och rädisor tunt. Strimla sockerärterna. Skala gurkan, dela och gröp ur kärnorna. Skiva i halvmånar.
Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med grönsakerna. Hacka dill och blanda ner.
Häll över hälften av dressingen och vänd runt.
Servera potatissalladen till fisk och hälften av citrondressingen till sås.
Kommentarer
Trackback