Citronpotatissallad.

 
 
Passar utmärkt till fisk.
Hälften av citrondressingen används som sås.
 
6 portioner.
 
 

Färskpotatissallad:

ca 1 kg färskpotatis
1 knippe salladslök
1 knippe rädisor
150 g sockerärter
1 gurka
1/2 dl grovt hackad dill

 

 

Citrondressing:

2 citroner, rivet skal + saft från 1
1 dl olivolja
1 dl majonnäs
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk honung

 

Koka potatisen med skalet på i saltat vatten. Häll av och låt svalna.

 

Vispa ingredienserna till citrondressingen.

 

Ansa och skiva salladslök och rädisor tunt. Strimla sockerärterna. Skala gurkan, dela och gröp ur kärnorna. Skiva i halvmånar.

 

Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med grönsakerna. Hacka dill och blanda ner.

 

Häll över hälften av dressingen och vänd runt.

 

Servera  potatissalladen till fisk och hälften av citrondressingen till sås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0