Hallonkaka.
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
175 g hallon, frysta
2 msk sötmandel, hackad (kan uteslutas)
75 g smör, kylskåpskallt
2 ½ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
175 g hallon, frysta
2 msk sötmandel, hackad (kan uteslutas)
75 g smör, kylskåpskallt
Ugn 180°
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Lägg ut hallon jämnt över kakan. Strö eventuellt över hackad sötmandel. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och hallonen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.
Kommentarer
Trackback