Pasta med pancetta.

 
 
 
1 gul lök, hackad
160 g pancetta (eller bacon)
3 klyfta vitlök, hackade
0,5 dl vodka
3 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
piri piri (eller chilifrukt)
salt
 
 
 

Servering:

parmesanost
persilja, hackad
4 portioner pasta, gärna garganelli
 
 
Stek den gula löken och pancettan i 2-3 minuter. Tillsätt vitlök och och stek i ytterligare 2 minuter.
 
 
Tillsätt vodkan och låt det koka in.
 
 
Tillsätt tomatpurén och fräs såsen i 3 minuter.
 
 
Häll på vispgrädden och vattnet. Låt koka upp. Smaka av med salt och chili.
 
 
Häll i pastan i såsen och rör om. Servera med rejält med parmesanost och hackad persilja

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0