Ugnsbakad fetaost med tomater.

 
 

300 g fetaost
400 g små tomater
1/2 citron, saft
3 msk olivolja
1 kruka basilika, plockade blad
salt och  svartpeppar

 

Servering:

Baguette

 

 Ugn 200°.

 

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform och placera fetaosten i mitten.

 

Lägg tomaterna ovanpå och kring ostern, salta och peppra.

 

Pressa över citronsaft och ringla över olivolja.

 

Vik upp kanterna på pappret så att det blir som ett öppet paket med väggar. På så sätt kan du lyfta ur osten och tomaterna vid servering och såserna som skapas kokar inte bort.

 

Ugnsbaka tills osten är gyllene och tomaterna är mjuka och har börjat spricka, cirka 15 minuter.

 

Toppa med basilika och servera fetaosten och tomaterna med en god baguette att suga upp alla härliga safter med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0