Crepes vonnasiennes på mandelpotatis.
Det blir ganska mycket så du kan minska satsen om du vill.
500 g mandelpotatis med skal
70 g mjöl
salt
3 st ägg, hela
3 st äggvitor
Lägg potatis i en kastrull, häll på vatten så att det precis täcker. Låt koka upp, lägg på lock, stäng av värmen och låt potatisen dra. Känn på potatisen om den är klar. Är den fortfarande lite hård, låt den dra i vattnet en liten stund till.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av (detta är det bästa sättet att koka mandelpotatis). Skala potatisen med en liten skalkniv.
Pressa den skalade potatisen ner i en bunke. Låt svalna något.
Blanda i salt och mjöl, rör om tills allt har blandades in. Häll sedan i de hela äggen och äggvitorna, rör om till det blivit en homogen smet.
Stek crepes som små plättar i smör på medelvärme. Servera genast istället för toast till löjrom med valfria tillbehör!
Kommentarer
Trackback