Friterad jordärtskocka med löjrom.

 
 
 

10 mindre jordärtskockor

olja, till fritering

salt

3 dl gräddfil

160 g löjrom eller annan rom

 

SERVERING:

gräslök

 

Dagen före:

Ta ett kaffefilter och spänn/vik kanterna på filtret över en mixerskål, häll i gräddfilen och spänn plast över. Låt stå i kylen 1 dygn. 

 

Koka jordärtskockorna med skal i ca 20 minuter, tills en provsticka precis går igenom. Häll av vattnet, ta upp och låt svalna.

 

Lägg ett tryck med bladet på en kniv eller en stekspade på skockorna så att de plattas till. Hetta upp olja i en kastrull till 150° och fritera ca 3 skockor åt gången ca 3–4 minuter, tills de blir gyllene och krispiga på båda sidor.

 

Lägg upp på hushållspapper och salta lätt.

 

Fyll en spritspåse med gräddfil och en med löjrom och spritsa snyggt på jordärtskockorna.

 

Hacka över gräslök och servera.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0