Kungskrabba med brynt smör och dill, räkskagen med kavring.
Väldigt gott.
8 portioner.
2 kungskrabbeben
1 kg räkor med skal
2 msk majonnäs
1 msk gräslök, hackad
100 g kavring
2 msk smör + 100 g
0,5 fänkålsstånd
½ gurka
½ röd lök, liten
1 msk citronsaft
2 tsk strösocker
salt
2 msk dill, finhackad
Garnering:
löjrom
Sätt ugnen på 175°. Klipp upp krabbans ben och ta köttet ur skalen. Skala räkorna. Blanda räkor med majonnäs och gräslök. Ställ i kylen.
Skär brödet i tunna skivor. Smält 2 msk smör. Pensla brödet med smöret och rosta det i ugnen 5–8 min. Låt svalna. Förvara torrt.
Ansa och skär fänkålen tunt, gärna på mandolin. Hyvla gurkan tunt. Skär rödlöken i tunna klyftor. Häll över citronsaft, socker och salt. Låt stå ca 30 min eller längre.
Bryn 100 g smör och blanda ner dillen strax före servering.
Häll dillsmöret över krabbköttet. Lägg upp räkorna bredvid krabbköttet och toppa med rom och kavringschips. Servera med gurk- och fänkålssallad.
Kommentarer
Trackback