Lax med teriyakisås och cashewnötter.

 
 
6 - 8 portioner.
 
 
1,2–1,5 kg laxfilé
1 1/2 dl teriyakisås
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ljus soja
1 röd chili
1 lime
100 g salta cashewnötter
1 kruka koriander
 
 

Servering:

ris och lättkokta sockerärter

 

Ugn 150°.

 

Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda teriyakisås, sweet chili och soja och häll det över laxen. Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

 

Kärna ur och strimla chilin och strö den över laxen. Lägg på limeskivor, strö över nötterna och avsluta med korianderblad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0