Vit chokladtryffel med cognac och brynt smör.

 
 
Cirka 25 stycken.
 
50g smör
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk cognac
300 g vit choklad
kokosflingor och hasselnötter 
 
 
 Bryn smöret i en kastrull. 
 
Häll upp smöret i en ren skål och låt svalna. Skumma av smöret med hjälp av en sked.
 
 
Värm försiktigt grädden i en kastrull, tillsätt det brynta smöret och cognac. Låt allt sjuda, men inte koka.
 
 Hacka chokladen fint och slå den varma gräddblandningen över. Låt stå ett par minuter och rör sedan om försiktig med en slickepott. Har inte all choklad smält, låt det stå någon minut till och rör sedan om igen. Försök att undvika att få in luft i chokladsmeten.
 
 
Häll upp i en avlång form och ställ kallt, minst 2 timmar.
 
Rosta kokos i en torr, medelvarm stekpanna. Finhacka hasselnötterna.
 
 
Forma kulor av den kalla chokladsmeten. Rulla hälften av chokladtryfflarna i kokos och hälften i hackade hasselnötter. Förvara svalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0