Abborre med jordärtskockssås och smörstekt mangold.

 
 
Du kan byta ut abborren mot annan vit fisk.
 
 
Jordärtskockssås:
 
500 g jordärtskockor
4 schalottenlökar
2 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
3 dl mjölk
salt och vitpeppar
 
 
Smörstekt mangold:
 
300 g mangold
smör till stekning
salt och svartpeppar
 
 
Abborre:
 
600 g abborrfiléer
rågmjöl
 
 
Tillbehör:
kokt potatis eller potatismos
 
 
 Skala skockorna och skär dem i mindre bitar. Finhacka löken. Fräs skockor och lök i smör på medelvärme i ca 10 minuter.
 
 
Pudra över mjöl och låt allt fräsa ett par minuter. Var noga med att röra under tiden.
 
 
 Häll på vin och koka upp ordentligt. Tillsätt grädde och mjölk och låt allt småputtra 30 minuter.
 
 
Mixa såsen med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
 
 
 
 
 
Skölj mangolden och skär stjälkarna i mindre bitar.
 
 Fräs blad och stjälkar i en stekpanna med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
Salta fiskfiléerna, vänd dem i rågmjöl och stek dem frasiga i en stekpanna med rejält med smör.
 
 
 Lägg fisken på tallrikar. Lägg på sås och mangold och gärna lite smör från stekningen. Garnera med dill och citron och servera kokt potatis eller mos till.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0