Brasilianska fisktacos m mangosalsa.

 
Tortillabröd
 

Friterad fisk:

600 g färsk torskfilé
2 dl vetemjöl
3 ägg
2-3 dl pankoströbröd
1 l neutral olja, för fritering
 
 
Mangosalsa:
 
1 mango, tärnad
2 avokador, tärnade
4 salladslökar, skivade (den gröna delen)
250 g körsbärstomater, tärnade [1 ask]
1 kruka koriander, hackad
1 limefrukt, saft av
2-3 msk olivolja
1 msk honung, flytande
flingsalt
svartpeppar
 
 
Ponzusås:
 
2 msk japansk soja
2 msk rostad sesamolja
1 limefrukt, saft av
2 msk vita sesamfrön, torrostade
0,3 jalapeño, finhackad
 
 
Limeaioli:
 
1 dl majonnäs
3 msk grekisk yoghurt
0,5 klyfta vitlök, finriven
1 limefrukt, skal av
0,5 krm flingsalt
svartpeppar
 
 
Tillbehör:
 
machésallad
koriander
 
 
 
Bena ur torsken och skär filéerna i bitar.
Knäck äggen i en skål, häll upp mjöl i en annan och panko i en tredje. Dubbelpanera genom att först doppa fisken i mjöl, därefter ägg och till sist panko. Lägg bitarna på en plåt eller ett fat.
 
 
Mangosalsa:
Blanda mango, avokado, tomater, salladslök, koriander, limesaft, olivolja, honung, flingsalt och svartpeppar.
 
 
Ponzusås:
Blanda soja, rostad sesamolja, limesaft, sesamfrön och jalapeño.
 
 
Limeaioli:
Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök, limeskal, flingsalt och svartpeppar.
 
 
Hetta upp oljan i en vid, tjockbottnad kastrull, nästan på högsta värme. Doppa ner bitarna några stycken i taget, i ett par minuter tills de fått lite färg.
 
 
Servering:
Lägg machésallad i botten av varje tortillabröd, lägg på mangosalsa, fisk, ponzusås och limeaioli. Toppa med koriander.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0