Karamelliserad potatis.

 
 
Tänk på att potatisen ska kokas dagen innan tillagning.
 
6 portioner
 
potatis
200 g socker
50 g smör
havsalt
 
 

Koka potatisen, skala och låt dem svalna över natten.

 

 Smält socker långsamt i en stor stekpanna på medelvärme tills du har en fin ljusbrun karamell.

 

Tillsätt 50 gram smör. Låt smöret smälta ner och bli brynt medan du rör om i karamellen.

 

Lägg till potatisarna i pannan. Tillsätt lite havsalt och vänd potatisarna tills karamellen är upplöst och ligger som ett fint lager på potatisarna.

 

Om karamellen är tunn fortsätt koka / karamellisera potatisen tills mer vatten förångas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0