Mexikansk gryta med högrev och chorizo.
6 portioner:
800 g nötkött, t ex högrev
2 msk olja
1 tsk salt
150 g chorizo
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 grön chili
3 msk tomatpuré
2 msk chipotlepasta
1 msk spiskummin
1 tsk chilipulver
1/2 msk oregano
3 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk farinsocker
400 g konserverade cocktailtomater
150 g rostad paprika
400 g konserverade cocktailtomater
150 g rostad paprika
Servering:
gräddfil
tortillachips
guacamole
kidneybönor
klyftpotatis el sötpotatis
majs
Skär köttet i grytbitar och bryn det i olja i en stekpanna. Salta. Lägg det i en gryta.
Strimla korven, hacka lökarna, krossa vitlöksklyftorna och strimla chilin. Bryn korv, lök, vitlök och chili i olja.
Lägg det brynta i grytan med köttet. Tillsätt tomatpuré, chipotlepasta, kryddor, vatten, vinäger, socker och tomater . Låt grytan sjuda långsamt under lock cirka 2 timmar. Rör om då och då.
Skär paprikan i bitar (om du inte använder strimlad inlagd paprika) och lägg ner i grytan.
Servera grytan med tillbehören.
Kommentarer
Trackback