Teriyakilax.

 
 
6 portioner.
 

2 citroner
1 laxsida
3 msk teriyakisås
2 tsk sesamfrön

 

Tillbehör:
flingsalt
persilja
teriyakisås

 

 

  Ugn 175°

 

Dela citronerna på mitten. Stek snittytan i en stekpanna i smör eller olja tills citronytan får en gyllenbrun färg.

 

 Lägg laxen i en långpanna eller på en ugnsplåt. Lägg de stekta citronhalvorna bredvid.

 

 Pensla laxen med teriyakisås. Strö över sesamfrön.

 

Baka laxen mitt i ugnen i 25–30 min eller tills den är genomgräddad, men inte längre för då blir laxen torr.

 

Strö över lite flingsalt och persilja före servering.

 

Servera laxen med potatis, ris, bulgur eller en fräsch sallad och gräddfil.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0