Jordärtskockssoppa med parmachips.

 
6 portioner som förrätt.
 
 

500 g jordärtskockor, skala och skär i bitar
2 potatisar, skala och skär i bitar
1 gul lök, finhacka
1–2 vitlöksklyftor, finhacka
smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %)
salt och svartpeppar
3 skivor parmaskinka
1/2 kruka timjan

 

 

 Fräs jordärtskockor, potatis, lök och vitlök  i smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt koka ihop en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om och låt sjuda i cirka 15 minuter eller tills allt är mjukt.

 

Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.

 

Lägg parmaskinkan i en het stekpanna och rosta tills den blivit knaprig. Dela bitarna längs med på mitten och garnera soppan med parmachipsen och några kvistar färsk timjan. Avsluta med lite malen svartpeppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0