Viltgryta.

 
800 g grytbitar av viltkött
2 gula lökar, i större bitar
1 stjälk stjälkselleri, i bitar
4 morötter, i centimetertjocka slantar
1 msk tomatpuré
2 klyfta vitlök
2 dl säsongens svamp
5 dl rött vin
1 lagerblad
5 enbär
5 dl vatten
salt
svartpeppar
rapsolja
 
 
Börja med att bryna köttet i omgångar i olja på hög värme i en gryta tills det fått fin stekyta. Tillsätt lök, selleri och hälften av morötterna och stek tills löken fått färg.
 
 
Tillsätt tomatpuré, hela vitlöksklyftor och hälften av svampen och stek i någon minut. Tillsätt sedan vin, lagerblad och enbär och låt sjuda i ca 15 minuter. Slå på vattnet och fortsätt sjuda under lock i ungefär 1 timme, tills köttet känns klart.
 
 
Lyft ur köttet och sila av såsen. Pressa ut alla safter ur grönsakerna genom silen. Reducera såsen till önskad konsistens.
 
 
Lägg tillbaka köttet och såsen i grytan och tillsätt resten av svampen och morötterna. Låt sjuda tills morötterna mjuknat. Smaka av såsen med salt och peppar.
 
 
Servera grytan med valfri potatis eller ris.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0