Citronkladdkaka.
225 g smör
4 ekologiska citroner (skal och 1 dl saft)
3 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll över i en bunke.
Skölj citronerna noga och riv ner skal och pressa ner saften i bunken.
Blanda sedan i resten av ingredienserna och rör försiktigt bara precis tills alla ingredienser gått ihop.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen, smörj eller fodra kanterna och häll upp smeten i den.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Denna kladdkaka blir inte dallrig i mitten som andra kladdkakor utan ser rätt fast ut på ytan när den är klar trots att den är kladdig på insidan.
Låt kakan stå i kylskåpet tills den svalnat helt och hållet. Servera med lättvispad grädde.