Lax med ugnsrostade rotfrukter och citronsås.
4 bit lax (à 150 g)
4 rödbetor, delade
12 potatisar, delade
8 jordärtskockor, delade
2 msk stött fänkålsfrö
0,5 fänkål
olivolja
Sås:
1 citron, skal och ev lite saft
1 kruka dill, finhackad
1 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
Lägg skockor, rödbeta och potatis på en plåt eller i en ugnsform, smaksätt med fänkålsfrö, olja och salt. Baka i ugn 200 grader i ca 40 minuter.
Hyvla fänkålen tunt och lägg i kallt vatten. Toppa rotfrukterna/rätten med fänkål vid servering.
Krydda laxen med salt och olja och baka i ugn 200 grader ca 5-10 minuter.
Rör samman alla ingredienser till såsen.
Kommentarer
Trackback