Mörk chokladmousse.
Du kan blanda i lakrits eller mörk rom.
100 g mörk choklad
1 dl 1+ vispgrädde
0.5 dl strösocker
0.5 dl vatten
2 äggulor
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Vispa äggulorna med elvisp och häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning.
Vispa till vitt och skummigt. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner chokladen i äggvispet vänd sedan varsamt ner grädden.
Häll upp i 4-6 serveringsglas. Låt stå kallt minst 2 tim. Garnera valfritt eller toppa med vispad grädde vid servering.
Hallonsås:
Koka upp frysta hallon i en kastrull och mixa dem till en slät sås med en stavmixer. Låt svalna och skeda över moussen. (sila av kärnorna om ni vill ha en slät sås).
Kommentarer
Trackback