Torsk med pancettakrisp.
4 bitar torskfilé, ca 600 g
2 msk olja
2 msk flingsalt
1 msk grönsaksfond
Krisp:
125 g pancetta, italienskt bacon, strimlat
0,5 dl surdegsbröd, fint tärnat
1 msk vitlök, finhackad
1 dl schalottenlök, tunt skivad
1 dl fänkål, färsk, tunt skivad
2 msk smör
1 tsk grönsaksfond
Servering:
potatis
créme fraiche smaksatt med parmesanost
Vispa samman 1 msk olja med 1 msk fond.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och strö på flingsalt, Lägg i torsken och stek ena sidan hastigt på hög värme.
Vänd den efter 1 minut och pensla med olja och fondblandningen.
Efterstek fisken i ugn, ca 10 minuter på 120 grader.
Hetta upp en stekpanna och stek pancettan krispig.
Tillsätt resterande ingredienser och fortsätt stekningen tills allt är krispigt.
Lägg upp fisken på tallrikar och skeda krispet över.
Servera tillsammans med t ex potatis och crème fraiche smaksatt med parmesanost.
Kommentarer
Trackback