Blåbärskaka i långpanna.

 
 
 

6 dl vetemjöl

1 ½ dl socker

4 tsk bakpulver

1 tsk malen kardemumma

200 g rumsvarmt smör

2 ägg

1 ½ dl mjölk

 

 

Topping:

3 dl havregryn

1 dl rörsocker, funkar med vanligt strösocker också

100 g smör

3 dl blåbär

 

 

Ugn 200 grader.

 

Lägg bakplåtspapper i botten på en lite mindre långpanna. 

 

Blanda alla torra ingredienser till kakan. Tillsätt smöret och hacka samman till en smulig massa. Jag gjorde min i köksassistenten, snabbt och smidigt. Ha i äggen och mjölken och tillsätt i smuldegen. Arbeta snabbt samman till en slät deg. Bre ut smeten jämnt i formen.

 

Topping:

 Blanda samman havregryn, rörsocker och smör till en smulig massa. Strö smulorna över kakan. Strö över blåbären.

 

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Skär upp den i rutor vid servering. Servera med vaniljsås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0