Ceviche.

 
 
 
6 portioner.
 
 
 
 
600 g torskrygg eller annan vit, fast fisk
2 grapefrukter
3 cm färsk ingefära
½ färsk grön, mild chili
1  lime
1 gurka
färsk koriander
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar
 
 
Skär bort skinnet från fisken och plocka bort eventuella ben. Skär köttet i små tärningar och lägg det i en fryspåse.
 
 
Skär bort toppen och botten på grapefrukterna och skär sedan bort skalen, utan att lämna något av den vita hinnan kvar på fruktköttet. Filea fruktköttet, skär i mindre bitar och samla ihop saften.
 
 
Skala ingefäran och riv den fint. Vänd ihop ingefära i en skål med finhackad chili, rivet limeskal, limesaft och grapesaft. Häll marinaden i fryspåsen med fisken ochlåt stå och dra i kylskåpet i20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0