Pepparkaksrutor.
Det går säkert lika bra att använda färdig pepparkakaskrydda.
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 ½ msk malen kanel
1 ½ tsk mald kryddnejlika
2 tsk mald ingefära
500 g kallt smör
Fyllning:
4 ägg
2 dl kvarg 0,3 %
5 dl creme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200°.
Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, kryddor och tärnat smör till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
Fyllning:
Blanda ägg, kvarg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över smuldegen. Fördela resten av smuldegen ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen, ca 30 min. Låt svalna. Skär i rutor. Pudra med florsocker före servering.
Kommentarer
Trackback