Chokladkräm med hallonsås.
Här kan du göra hallonsås till chokladkrämen eller ta någon sorbetglass.
2 dl vispgrädde
200 g färskost
2 ägg
400 g mjölkchoklad, smält
2 msk vispgrädde
Hallonsås:
250 g hallon
2-3 msk citron, pressad
ev strösocker
Koka 2 dl grädde med färskost, tillsätt äggen.
Smält chokladen tillsammans med 2 msk vispgrädde. Häll försiktigt den smälta chokladen i gräddblandningen och mixa till en slät smet.
Fyll formen och grädda i 100 grader i 60 minuter till smeten slutat dallra. Ta ut pastejen och låt svalna, frys den sedan en stund.
Hallonsås:
Koka upp hallonen med citronsaften i en kastrull. Mosa bären direkt i kastrullen.
Använd sedan en sil för att sila bort kärnorna. Låt svalna.
Kommentarer
Trackback