Parmesanpanerad kycklingschnitzel med basilikasås.

 
 

4–5 kyckling-minutfiléer

1 dl vetemjöl

1 ägg

100 g riven färsk parmesanost

smör

salt och peppar

 

Basilikasås:

2 dl lätt crème fraiche

2 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

1/2 kruka färsk basilika

 

 

Vänd kyckling-minutfiléerna i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist fint riven parmesan. Stek dem frasiga och gyllenbruna i smör, cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.

 

Lägg crème fraichen i en skål tillsammans med majonnäs, finhackad vitlök och basilika. Kör till en slät sås med hjälp av en handmixer. Smaka av med lite salt.

 

 

Servera den kalla basilikasåsen till den frasiga kycklingen och en god grön sallad till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0