Vaniljbollar.

 
 
8 stycken.
 
 
Om du vill så kan du färga kokosflingorna i några droppar röd hushållsfärg så blir de fint rosa.
 
 
 
100 g + 50 g vit choklad
125 g vaniljwafers
skalade sötmandlar
1 dl kokosflingor
 
 
Bryt chokladen i bitar och smält 100 g varsamt i vattenbad. Mixa wafers till smulor i matberedare monterad med kniv.
 
 
Blanda smulorna med chokladen när den svalnat något. Forma till åtta bollar och tryck in en mandel i mitten. Låt bollarna stå i kylen tills de stelnat, ca 30 min.
 
 
Smält resten av chokladen. Vänd runt bollarna i den smälta chokladen och sedan i kokosflingorna. Förvara kallt men servera gärna rumstempererade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0