Fisk i ugn med bacon.

 
 
 

 600 g torskfilé 

 2 dl strimlad purjolök

3 dl kokbar grädde

2-3 msk ketchup

1-2 msk tomatpuré

1-2 tsk hummerfond

2 tsk italiensk salladskrydda

2-3 krm mald koriander

vitpeppar & salt

 

 

Tillbehör:

1 paket knaperstekt bacon

potatis

 

 

 Skär torsken i mindre bitar och lägg dem i en smord form.

 

 Salta och peppra fisken.

 

Strö över större delen av purjolöken och spara resten till garnering. Vispa ihop resterande ingredienser och häll över fisken.

 

 

Ugnsstek fisken i 200 °C tills innertemperaturen är 56-58 °C. 

 

 

 Strö över knaperstekt bacon och strimlad purjolök. Servera tillsammans med kokt potatis och ex gröna ärtor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0