Fiskgratäng med hummerfond.

 
 
4 bit laxfilé, fryst och tinad
400 g torskfilé
4 dl vispgrädde
200 g färskost (t ex philadelphia)
2 msk koncentrerad hummerfond
2 msk dill, hackad
0,5 msk curry
salt
peppar
250 g körsbärstomater
 
 
Garnering:
räkor
 
Servering:
ris eller pasta
sparris eller broccoli
 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
 
Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform.
 
Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna.
 
Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg.
 
Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0