Smördegssnittar med fikon och ädelost.

 
 
1 smördeg
1,5 dl crème fraîche
3 färska fikon
150 g ädelost
peppar
0,5 dl hasselnötter, hackade
2-3 kvist mejram
1 msk honung eller balsamico
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och skär valfri storlek på snittarna. (Man kan även skära snittarna när de gräddats färdigt i ugnen, eller köpa färdigskuren smördeg)
 
Dela fikonen i klyftor och hacka hasselnötterna grovt.
 
Bred ut crème fraiche på smördegen och smula över ädelosten, fikonen och nötterna. Krydda med lite peppar.
 
Tillaga i ugnen i 10-15 minuter.
 
Tag ut ur ugnen och låt svalna något. Ringla lite honung eller balsamico över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0