Tiramisu.

  
8 portioner.
 
Gör den gärna dagen innan så smakar den som bäst.
 
 
4 äggulor
burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl amaretto. rom, marsalavin  eller konjak
äggvitor
1 dl socker
20 savoiardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
färska hallon
 
 


 
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.

 
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.

 
Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.

 
Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm, för 8 port).

 
Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0