Vit chokladmousse med blåbär.

 
 
 
 
 
 200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche (15%)
1 dl frysta, tinade blåbär
2 tsk florsocker
 
 
Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad.
 
 
Vispa grädden så den blir ordentligt vispad.
 
 
Ta sedan chokladen och blanda den med creme fraiche. Blanda sedan i detta i den vispade grädden.
 
 
Vispa gärna lite med en elvisp så den blir lite fastare.
 
 
Mosa blåbären med en gaffel och tillsätt sedan florsockret.
 
 
Varva sedan den vita chokladmoussen med blåbärsmoset i ett glas.
 
 
 Toppa med lite hackad vit choklad och några blåbär.
 
 
Plasta in glasen och ställ i kylen i minst 1 timme så det får stelna till lite. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0