Kastrullkaka.

 
 
125 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
2-3 dl bär/frukt
 
 
 
Dekoration:
pärloscker eller florsocker
 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
 
Smörj en form på cirka 25 cm i diameter.
 

 Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen och rör ner sockret.
 

 Rör ner ägget och vetemjöl till en jämn smet.
 

 Fördela smeten i formen och fördela bär och frukt.
 

Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
 

 Dekorera med florsocker eller pärlsocker.
 

Servera med rårörd vaniljsås

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0