Rabarberpaj med brynt smör.
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl slantade rabarberbitar
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl slantade rabarberbitar
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Ugn 175°C.
Smält smöret i en kastrull.
Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllenbrunt, det ska också dofta lite nötigt. Ta av från värmen och låt det stå och svalna lite.
Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt. Häll rabarberslantarna i en pajform och strö på potatismjöl och vaniljsocker.
Klicka sedan över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter.
Kommentarer
Trackback