Scroppino.

 
 
Italiensk citronsorbetdrink. Läskande och friskt efter en mättande middag. Servera gärna med en sked, då konsistensen gärna får ha en lös ”sorbet”-känsla. Ställ gärna in vodka och prosecco i kylen dagen före så de är riktigt kalla.
 
 
4 - 6 drinkar.
 
 
½ liter citronsorbet
1 flaska Spumante eller torr Prosecco
4 cl vodka
1–2 tsk olivolja
havssalt
 
 
Lägg upp ett par skopor sorbet i 4–6 vinglas eller cocktailglas. Stänk över vodka och fyll på med mousserande vin. Strö lite havssalt på toppen och avsluta med lite olivolja.
 
 
Rör drinken med sked så allt blandas och servera direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0