Vit chokladmousse med hallon.

 
 
 
150 g vit choklad
1 st ägg
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker


Hallonsås:
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
150 g frysta hallon
 
 
 
 Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad smälter fortare än mörk choklad. Chokladen ska precis smälta.  Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen.
 

 Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke.
 

Vispa upp ägget med med en gaffel så att det är välblandat.
 

Vispa grädden med vaniljsockret, grädden ska vara fluffig med ganska lös.
 

 Tillsätt den smälta chokladen till det uppvispade ägget under kraftig omrörning.
 

 Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.
 

 Häll upp moussen i glas eller burkar och ställ i kylen minst en timme.
 
 

 Hallonsås:
 
  Koka upp socker och vatten till en sockerlag.
 

 Häll över den heta lagen över hallonen och mixa med en mixerstav.
 

 Häll såsen över moussen och dekorera med lite färska hallon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0