Kall bearnaisesås.
2 äggulor
2,5 dl rapsolja
2 tsk dijonsenap
1 banan schalottenlök, finhackad
25-50g smör
1 tsk torkad el färsk dragon
2-3 msk hackad färsk persilja
1-2 tsk vitvinsvinäger
några droppar citron
salt
1 nypa vitpeppar
1 nypa cayennepeppar
6-7 droppar worcestershiresås
2,5 dl rapsolja
2 tsk dijonsenap
1 banan schalottenlök, finhackad
25-50g smör
1 tsk torkad el färsk dragon
2-3 msk hackad färsk persilja
1-2 tsk vitvinsvinäger
några droppar citron
salt
1 nypa vitpeppar
1 nypa cayennepeppar
6-7 droppar worcestershiresås
Separera gulan från vitan. Lägg gulorna i en liten bunke. Klicka i dijonsenap och vispa ihop. Droppa nu i olja successivt till en fin majonnäs. När majonnäsen tjocknat rör i vinäger & citronsaft.
Stek scalottenlöken försiktigt i smöret tills löken mjuknar och blir glansig. Den skall inte brynas och ta färg. Tillsätt dragonen, rör om och ställ åt sidan för att svalna till rumstemp ihop.
När lök, smör & dragon blandningen svalnat, rör ner successivt i majonnäsen.
Tillsätt sedan hackad persilja, salt, vitpeppar, cayennepeppar och worcestershiresås.
Kommentarer
Trackback