Chokladmousse med nötbräck.

 
2 portioner.
 
1½ dl vispgrädde
1 äggula
2 msk kakao
2 msk florsocker
1 msk mörk rom
 
 
Nötbräck:
 
½ dl rostade hasselnötter
½ dl strösocker
1 msk smör
2 krm flingsalt
 
Garnering:
 
ev riven choklad
ev vispad grädde
 
Vispa grädde, kakao, äggula och florsocker fluffigt. Rör i romen.
Fördela moussen i glas och ställ i kylen fram till servering.
 
Grovhacka nötterna.
Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. 
Blanda i nötter, smör, salt och vänd snabbt runt så att allt blandas.
Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna.
 
Bryt eller hacka nötbräcket och strö över moussen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0