Citroncheesecake.

 
 
 

Botten:

15 digestivekex

100 g smör

 

Fyllning:

600 g färskost

1,5 dl vispgrädde

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver

fint rivet skal från 2 citroner

 

Glasyr:

saft från 3 citroner

fint rivet skal från 1 citron

0,5 dl vatten

1 dl strösocker

3 äggulor

2 gelatinblad

25 g smör

 

 Garnering:

2 dl vispad grädde

citronskal från 1 citron att dekorera med

 

 

Klä en springform med diameter på 20 cm, med bakplåtspapper. Både botten och sidor.

 

Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.

 

Smält smöret  och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.

 

Tryck ut kexmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked.

 

Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.

 

 

 

Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.

 

Tillsätt florsocker, rivet citronskal och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.

 

Bred ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.

 

Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra citronglasyren.

 

 

Lägg alla ingredienser till citronglasyren i en kastrull. Lägg gelatinblad  i blöt och tillsätt dem först efter att blandningen kokat upp.

 

Rör om med en handvisp i kastrullen och låt blandningen koka upp på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter.

 

Tillsätt smöret och rör om till en jämn smet.

 

Häll citronsmeten över din cheesecake och ställ tillbaka den i kylskåpet för att stelna innan du dekorerar och serverar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0