Oreo dessert.
Botten:
1 paket oreo original à 154 g
Chokladmousse:
100 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Oreo cheesecake:
1 paket oreo original à 154 g
300 g kylskåpskall färskost
1,5 dl kylskåpskall vispgrädde
1 dl florsocker
Dekoration:
2 dl vispgrädde
8 st smulade oreokex + 4 minioreo
ev. hallon
Botten:
Smula kexen till botten i matberedare eller för hand. Fördela kexsmulet i botten på alla glasen.
Chokladmousse:
Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp. Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
Häll upp chokladmoussen i glasen. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör oreo cheesecake.
Oreo cheesecake:
Mixa kexen till cheesecaken i matberedare eller för hand.
Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt med elvisp i en bunke. Sikta ner florsockret och häll ned kexsmulet. Vänd ihop till en tjock och jämn cheesecake smet.
Fördela cheesecakesmeten i glasen ovanpå moussen. Låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan du dekorerar och serverar.
Toppa varje dessert med vispad grädde, oreosmul och mini oreos vid servering.