Äppelkolapaj.

 
 
 
Pajdeg:
 
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk socker
2 msk vatten
 
 
Fyllning:
 
3-4 äpplen
1 burk karamelliserad mjölk a 397 g
1 msk kanel
3 msk socker
1 msk smör
 
 
Ugn 200 grader.
 
Nyp ihop smör, mjöl och socker eller kör i en matberedare.

 Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en springform på ca 24 cm i diameter, nagga botten och ställ i kylen 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Skala och skiva äpplena i ganska rejäla bitar.

Fräs äpplen i smör med socker och kanel på medelvärme i ca 10 minuter tills de börja bli mjuka.

Tillsätt den karamelliserade mjölken i stekpannan och låt puttra ett par minuter.

Fyll skalet med fyllningen och grädda 30 minuter på 200 garder.

Låt svalna något och servera med antingen glass eller vaniljsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0