Friterad gul lök och zucchini.

 
 
 
 
Tänk på att löken ska ligga i kallt vatten i 2 dygn.
 
Passar som tillbehör till kött och fisk.
 
 
 
4  st gula lökar
 
 
12  st skivor zucchini
 
 
Frityrsmet:
150  gram vetemjöl
5  msk maizena
1 ½  tsk bakpulver
23  cl vatten
½  tsk salt
2  msk olja
 
 

Lök:

Skala löken och skär djupa snitt i löken, utan att skära igenom. Lägg lökarna i kallt vatten och ställ i kylskåpet två dygn. Låt lökarna rinna av.

 

Frityrsmet:

Sikta ner mjölet, majsenan och bakpulvret i en bunke. Vispa i vattnet, lite i taget. Det ska bli en slät smet. Låt svälla i minst 30 minuter. Rör ner saltet och oljan när det är dags att fritera. Se till att det du ska fritera är torrt innan du vänder dem i smeten. Löken friteras i max 160 grader tills löken är ljust brun och frasig medan zucchinin blir krispig och fin på 190 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0