Havrerutor.

 
 
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
250 g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg
 
 
 
Ugn 175°.
 
 
 
Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.
 
 
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
 
 
Grädda kakan mitt i ugnen 15–18 min. Den ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i rutor när den har svalnat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0