Potatismosbakelse.
2 stora bakpotatisar
persillade (krydda med persilja och vitlök)
2 msk olivolja
lite flingsalt
Potatismos:
10 potatisar
1/2 hackad chili
2 msk finhackad gräslök
50 g smör
1 dl mjölk
2 dl riven cheddarost
1 äggula
Salt & peppar
Bakpotatis:
Skiva potatisen i 12 skivor, de ska bli ca 1 cm tjocka. Olja varje skiva och strö på persilladekrydda och flingsalt. In i ugnen på 200 grader i ca 35 min, vänd dem och olja och krydda andra sidan efter halva tiden ungefär.
Potatismos:
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och stompa sönder potatisen. Häll i chili, gräslök, smör, äggula, mjölk, ost och salt & peppar. Vispa tills du har en krämig mos.
Lägg i potatismoset i en sprits och spritsa toppar på varje potatisskiva. Sätt ugnen på grill och varmluft om du har det. Skjuts in i ugnen tills potatisen fått fin färg.