Vodkapasta.
Jag använde nduja, men den var väldigt stark och tog över smaken så ta istället pancetta.
300 g penne pasta
1 gul lök, hacka
2 vitlöksklyftor, hacka
2 msk olivolja
½ dl tomatpure
½ tsk chiliflakes
100 g pancetta, nduja eller sobrasda casera
salt
½ dl vodka
2 ½ dl vispgrädde
1 dl pastavatten
2 dl + 1 dl parmesanost
1 kruka basilika
Tillbehör:
80 g ruccola
80 g salladsblad
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Koka pastan och spara lite av pastavattnet.
Fräs löken i olja och tillsätt sedan tomatpure och fräs några minuter.
Rör ned chiliflakes, pancetta och salt.
Häll på vodkan och låt det ånga bort.
Rör ned grädde och koka ihop i några minuter.
Blanda ned pastan, parmesanost, basilikablad och lite pastavatten i såsen.
Blanda ihop salladen.
Servera med riven parmesanost.
Kommentarer
Trackback