Sesamnudlar med honungskyckling.
Kyckling:
500 g kycklinglårfilé
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 tsk färsk ingefära, riven
1 klyfta vitlök, riven
Sås:
2 msk tahinipasta
2 msk jordnötssmör
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
2 msk sesamolja
3 msk japansk soja
1 tsk färsk ingefära, riven
2 klyfta vitlök, rivna
Nudlar:
250 g äggnudlar
0,5 gurka, skuren i tunna tändstickor
3 salladslökar, i tunna skivor
2 msk salta jordnötter, hackade
2 msk vita sesamfrön, rostade
Börja med kycklingen. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt soja, honung, riven ingefära och riven vitlök.Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Stek kycklingen på hög värme. Ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt några matskedar nudelvatten till såsen. Häll av vattnet och i ett durkslag och fördela nudlarna i djupa skålar.
Häll såsen på nudlarna och vänd runt. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön
Kommentarer
Trackback