Mördegsformar.

Formarna fyller du med vipsad grädde och bär tex hjortron.
Det blir cirka 15 - 20 formar beroeende på hur mycket du trucker ut degen i formen.
Det går också att pensla formarna med choklad.
 
 
 
0,5 dl florsocker
0,5 dl maizena
100 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 msk sirap 
 
 
 
1 dl vispgrädde till fyllningen
mörk choklad att pensla formarna med 
bär till dekoration 
 
 
 
Blanda alla ingredienserna till mördegsformarna och arbeta snabbt ihop dem till en smidig deg.
 
 
Pensla mormorsformarna med smält smör och mjöla sedan dem, var noga så när du gör detta, annars blir det jobbigt att få ut mördegen ur formarna.
 
 
 
Tryck ut mördegen i formarna i ett jämt lager och grädda sedan i ugnen 175 grader i ca 10 minuter, mördegen ska bli gyllenbrun.
 
 
Ta ut formarna ur ugnen, låt stå i 1-2 minuter och knacka sedan försiktigt ut mördegsformarna ur mormorsformarna. Låt svalna helt på galler.
 
 
Smält lite mörk choklad och pensla insidan av mördegsformarna, vispa grädden ganska styvt. När chokladen har stelnat i formarna så spritsar du i en lagom stor gräddblomma i formarna och toppar med bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0