Smördegstarte med potatis, tryffelkräm och salvia.
4 portioner.
Passar till grillat kött, kyckling och fisk.
300 g färskpotatis, skölj och hyvla tunt
1 rulle färsk smördeg
100 g lagrad ost tex cheddar, finriv
1 kruka salvia, strimla hälften
150 g färskost med tryffelsmak
1 msk + 2 msk olivolja
flingsalt & peppar
Ägg till pensling
Ugn 200°
Smördegen ska vara i rumstemperatur en stund innan du börjar tillagningen.
Rulla ut smördegen på en plåt och picka den med en gaffel förutom kanten. Bred på färskosten.
Blanda potatisen med 1 msk olja, strimlade salvian, salt och peppar. Lägg ut den i ett tunt lager över botten. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Stek de resterande salviabladen frasiga i 2 msk olja och låt rinna av. Lägg dem sedan på tarten när den är klar.
Kommentarer
Trackback